Mickey Mouse karakter vd maand april

Geplaatst op dinsdag 09 april 2024 @ 15:08 , 376 keer bekeken

Mickey Mouse Gif - IceGifWellicht niet het eerste karakter uit de pen van Walt Disney maar wel degene waar hij mee doorbrak en daarom uiteraard ook de eerste karakter van  de maand!

Mickey Mouse werd ontworpen in 1928 en is een muis met een menselijk lichaam en eigenaardigheden. Als je goed kijkt bestaat het hoofd van de muis uit 3 circkels. Disney en zijn ontwerp team hebben in veel parken zogenaamde Easter Eggs hiervan gemaakt. Zo zie je bv op servies in een aantal horeca aangelegenheden. Maar in een raam zie je het hoofd als je goed kijkt of zelfs een watertoren!.
Mickey zelf is een vriendelijke muis die zijn vrienden Goofy, Donald en Katrien graag helpt. Zijn hond Pluto is minstens zo beroemd geworden trouwens. Hij heeft een vriendinnetje Minnie die wat pinniger is in de omgang. 

Ontstaan
Het is lastig voor te stellen maar ooit bedacht Walt Disney dus de muis en zijn personage. En dat ging zoals altijd op zijn kantoor en dan keek hij of het werkte op het scherm in een filmpje met wat muziek en of hij een stem er bij kon maken want zeker de eerste filmpjes sprak de grote baas zelf in. HIj noemde hem Mortimer Mouse. Maar toen liet hij Mickey zien aan zijn vrouw en die vond de naam te serieus en zeker niet aansprekend voor het normale volk. Ze kozen na lang nadenken voor Mickey omdat dit zelfs kinderen aansprak.
             Wie Mickey rond 1930 met nu vergelijkt ziet dat het uiterlijk door de tijd werd aangepast. Het gezicht werd bijvoorbeeld een stuk vriendelijker. In het begin droeg hij alleen een rode broek met gouden knopen maar tegenwoordig is het vaak een lange broek met wit overhemd en gele schoenen. Die schoenen werden trouwens bedacht omdat deze veel makkelijker en sneller te tekenen zijn dan pootjes met 5 tenen. Ook heeft hij handschoenen aan die nooit uitgaan. In de eerste 3 filmpjes is hij nog behoorlijk ondernemend en heeft rare streken maar dat veranderde in de tijd omdat Donald deze rol meer overnam. Mickey kon hierdoor slimmer en verstandiger worden. 

Om Mickey heen werden een aantal andere karakter bedacht waarvan de een meer aansloeg dan de andere. Karel Paardepoot en Clarabella Koe en zijn neefjes Puk en Max zijn voorbeelden van karkaters die niet zo aansloegen. Echter zijn beste vriend Goofy en hond Pluto deden dat wel. 

Vanaf de jaren 60 kreeg de muis een heuse fanclub (Google weet raad) die ongekend populair werd. Opmerkelijk is wel dat juist in deze periode geen film of cartoons verschenen van de muis maar wel Disney Land Anaheim open ging en het karakter ook in "levende lijve"te ontmoeten was. Of dat er aan bij gedragen heeft is niet bekend.

Parken
In de parken vindt je Mickey en zijn meet & Greet vaak in Fantasyland. Dit land is echt gericht op de jongste bezoekers. In DisneyWorldFlorida kun je daar ook zijn huisje en een paar huizen van zijn vrienden zien. Ook verzorgt hij in Anaheim een show met Mini, Donald, Katrien en Pluto voor het kasteel van Doornroosjes in het park. En wie een optocht gezien heeft in een Disneypark weet ook; Mickey leidt het geheel, altijd!

Mickey mouse GIF on GIFER - by Gavilv


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: